vineri, 14 februarie 2014

VALENTINE'S DAY SERBAT DE ELEVII CLASEI PREGATITOARE E

Valentin, a trăit în timpul împăratului roman Claudius al II-lea. A fost întemniţat şi a murit ca martir. Diverse legende, apărute în Evul Mediu în Anglia şi Franţa, îl aduc în prim plan pe acest preot şi îi dau titulatura de "sfântul patron al îndrăgostiţilor".

Valentin ar fi ajutat creştinii şi tinerii să se căsătorească pe ascuns, motiv pentru care a fost condamnat la moarte şi spânzurat pe 14 februarie 270. Împăratul Claudiu credea că bărbaţii nu vor să se înroleze în armată din cauza soţiilor, aşa că a interzis căsătoriile. Altă legendă spune că Valentin, aflat în închisoare, s-a îndrăgostit de fiica paznicului temniţei, care îl vizita. Înainte de a muri, acesta i-a trimis iubitei sale o scrisoare semnată "De la al tău Valentin", expresie folosită şi în ziua de azi.
Catolicii şi ortodocşii nu îl mai sărbătoresc, însă, pe Sfântul Valentin în ziua de 14 februarie, fiind scos din calendar în 1969 din cauza ambiguităţii datelor referitoare atât la persoana sa, cât şi la faptele care au condus la consacrarea lui ca sfânt. Biserica ortodoxă sărbătoreşte un alt Sfânt Valentin  - episcopul de Terni - pe 30 iulie.

Valentinii si valentinele clasei pregatitoare E au sărbătorit  acest eveniment cu dulciuri și felicitări pentru persoanele iubite.
Nu-i asa ca sunt frumoși? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu