duminică, 26 ianuarie 2014

http://www.reporterntv.ro/

Școlile din județul Constanța, închise din cauza ninsorii

De ANDREEA FILIP 13:15, 26 IANUARIE 2014 6433 vizite INVATAMANT
Școlile din județul Constanța, închise din cauza ninsorii
Unitățile de învățământ din județul și municipiul Constanța vor fi închise luni în urma unei decizii luate de ministrul Educației, Remus Pricopie. Adriana Oprea, inspectorul general adjunct al ISJ Constanța, a anunțat că în funcție de condițiile meteo de mâine, se va decide prelungirea măsurii până marți.
„A venit decizia ministrului Remus Pricopie prin care am fost anunțați că în județele în care cel puțin două zile consecutiv a fost cod galben sau portocaliu, mâine nu se fac cursuri.  Aș vrea ca lucrul acesta să se înțeleagă bine, chiar dacă în unele localități problema nu este gravă, mă refer aici la Mangalia, adică în partea de sud, unde a plouat, și în Băneasa. În schimb, în partea de nord și vest, aici ma refer la Seimeni, Topalu, Cernavodă, Cogealac, Mihai Viteazu, orele chiar nu se pot efectua mâine, așa că această decizie este binevenită“, a declarat Adriana Oprea.
De asemenea, s-a decis implementarea acestei măsuri în alte 25 de județe, inclusiv București, aflate sub incidența avertizărilor lansate de meteorologi.
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis codul roșu pentru județul Buzău, nordul județului Brăila și sudul județului Vrancea, valabilă începând cu ora 15.00 până duminică la ora 21.00.
Județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, municipiul București, Ilfov și Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Dolj vor ieși de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.
Județele Vrancea, Galați, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța vor fi în cod portocaliu până luni dimineața, la ora 9.00. După această oră, nu vor mai fi județe aflate sub cod portocaliu, dar județe din Dobrogea și Moldova vor rămâne sub cod galben până luni după-masă.
Codul portocaliu rămâne valabil, până duminică la ora 22.00, pentru județele Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și municipiul București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu